Kako učinkujejo esencialne aminokisline

Aminokisline so gradniki telesa. Poleg izgradnje celic ter regeneracije tkiv delujejo tudi v protitelesih, ki se borijo proti bakterijam in virusom.

So sestavni del encimatsko-hormonalnega sistema in sestavljajo tudi nukleoproteine (RNK ter DNK). Po vsem telesu transportirajo kisik in sodelujejo pri mišični aktivnosti.

Beljakovine so zelo pomembne za pravilno delovanje vseh telesnih funkcij. Na zadosten vnos beljakovin oz. aminokislin morajo biti še posebej pozorni vegetarijanci, vegani, športniki, otroci, starejši… Foto: morguefile

Izdelek MAP (Proshape) vsebuje esencialne aminokisline v idealnem razmerju – takem, ki najbolj koristi vašemu telesu. Preberite si kako posamezna aminokislina vpliva na vas in kaj tvori…

Triptofan
Je naravni relaksant, ki pomaga pri nespečnosti tako, da spodbuja spanec. Zmanjšuje tudi napetost in depresijo. Uporablja se tudi kot zdravilo proti migreni, v imunskem sistemu, preprečuje možnost arterijske ter srčne disfunkcije (krčev). Sodeluje z Lizinom pri zmanjševanju holesterola.

Lizin
Zagotavlja zadostno absorpcijo kalcija in pomaga pri nastajanju kolagena (kolagen gradi kostni hrustanec in vezno tkivo), prav tako pa sodeluje tudi pri nastajanju protiteles, hormonov ter encimov. Nedavne raziskave so pokazale, da Lizin pomaga pri odpravljanju herpesa tako, da izboljšuje nivo hranil, ki preprečujejo razvoj in nastanek virusov. Pomanjkanje se lahko kaže kot: utrujenost, slaba koncentracija, razdraženost, krvave oči, zaviranje rasti, izguba las, slabokrvnost ter reproduktivne probleme.

Metionin
Zagotavlja dovolj zalog žvepla, ki preprečuje izgubo las, težav s kožo ter nohti. Pomaga tudi pri nižanju holesterola tako, da vzpodbuja proizvodnjo Lecitina v jetrih, kjer tudi znižuje maščobe in ščiti ledvice. Regulira nastanek amoniaka in ustvarja urin brez amoniaka, kar preprečuje težave pri izločanju blata in urina. Ugodno vpliva na rast las.

Fenilalain
Uporabljajo jo možgani za proizvodnjo Norepinefrina, kemikalije, ki prenaša signale med živčnimi celicami in možgani. Pomaga pri splošni pozornosti in budnosti človeka, zmanjšuje tudi bolečine ob ekstremni lakoti. Deluje kot antidepresant in pomaga izboljšati spomin.

Treonin
Je pomemben sestavni del pri kolagenu (glej Lizin), elastanu ter pri skleninskih proteinih. Preprečuje nalaganje maščobe v jetrih, sodeluje pri izboljšavi metabolizma ter uravnava prebavni in črevesni trakt.

Valin
Izboljšuje mišično koordinacijo, mentalne funkcije in umirja emocije.

Levcin in Isolevcin
Vplivata na sestavina v telesu, ki tvorijo esencialne biokemične komponente v telesu. Nekatere od teh se uporabljajo kot sredstva za energijo ali pri tvorbi le-te, druge spet stimulirajo zgornje možgane in pomagajo pri splošni budnosti.

Pokličite oz. pišite za MAP. Povejte še prijateljici/prijatelju ali pa si dajte stran med RSS.

MAP lahko naročite v spletni trgovini GOH

Komentiraj